טבעות לגבר – עידון לצד יוקרה. גם גברים אוהבים טבעות. הקביעה הזאת איננה חדשה. זאת, אף שעיון בכתובים וקריאת ספרים ומאירים עלולה להעניק רושם שונה. לכאורה, התכשיט שאותו עונד הגבר נועד לתת מענה מעשי לצורך מסוים. למעשה, טבעות לגבר כמו גם תכשיטים וטבעות יהלומים לאישה, נועדו בעיקר ליופי. טבעות לגבר ותכשיטים שונים, לעומת זאת, הן עניין של תזמון וצורך למצוא את הזמן הנכון להעניק טבעת לגבר.
טבעות לגבר
- בית
- /
- תכשיטים
- /
- תכשיטים לגבר
- /
- טבעות לגבר
הזדמנויות שבהן מוענקות טבעות לגבר
1. סיום לימודים במוסד יוקרתי: מרבית האוניברסיטאות בארה"ב כמו גם חלק ניכר מהאוניברסיטאות והמוסדות להשכלה גבוהה במקומות אחרים נוהגים להעניק לבוגרים שלהן טבעות לגבר, המסמלות את סיום הלימודים. ענידת טבעת כזאת היא גם סוג של ביטוי למחויבות של העורך לרעיו מימי הלימודים.
2. חברות בארגון או גוף יוקרתי: גם גופים יוקרתיים ואקסקלוסיביים שונים נוהגים להעניק לחברים בהם טבעות לגבר. כיון שהטבעות הללו יוצרות במספר קטן ובמשורה, הן הופכות ליוקרתיות מאד. בכל אחד משני המקרים שצוינו, לא ניתן למצוא טבעות כאמור אצל אנשים שאינם חברי החוג המצומצם שקיבל את הטבעות.
3. טבעות חותם: טבעות מהסוג הזה אינן נהוגות כיון. המדובר בטבעות ששמשו לצורך הטבעה על חותם שעווה. הצורה על גבי החותמת היתה כל כך ייחודית, שאחרי שבירת החותם לא ניתן היה לשחזר בצורה מדויקת את הצורה. רק בעלי תפקידים בכירים ענדו טבעות כאלה, ושמשו בתפקיד שומר החותם
4. טבעות אירוסין ונישואין: ההלכה היהודית קבעה שהבעל חייב להעניק טבעת לאשתו. הענקת טבעות לגבר לצרכי אירוסין ונישואים איננו בגדר הכרח ביהדות. עם זאת, מספר גדל והולך של זוגות מבטאים את המחויבות ההדדית שלהן באמצעות הענקת טבעת נישואין או אירוסין איש לרעותו. בדרך כלל, גם העיצוב של טבעות לגבר שונה מזה הנהוג לגבי טבעות לנשים. העיצוב מעט יותר גב ושם דגש על רמה גבוהה ביותר של נראות. אלה העונדים טבעות מעונינים שכל אחד יוכל לראות אותן. גם כאן, כמו אצל נשים, הבחירה איננה קלה וחייבת להתאים לטעמו האישי של הגבר האמור לענוד אותה.